Rondleiding

Neem eens een kijkje binnen

HOSPITALISATIE

De hospitalisatieafdeling heeft drie afdelingen, vlak bij de tuin, met aangepaste individuele accommodatie. In de regel wordt bezoek niet toegelaten. Soms kan het wel,  na overleg met de behandelende dierenarts.

Er is een intensive care kooi voor kritieke of heel jonge patiënten, waarin zuurstoftoediening en nauwkeurige warmteregeling mogelijk is.

Drie maal daags doet een dierenarts de ronde.

De dierenartsassistente zorgt ervoor dat uw dier bij ons een comfortabel verblijf heeft.  Erg zieke patiënten houdt ze extra goed in het oog. Bij problemen roept ze onmiddellijk de dierenarts erbij.

Wij houden uw dier zo kort mogelijk bij ons.  Zodra het thuis veilig verder kan herstellen, mag het terug naar zijn vertrouwde omgeving. Elke dag mag u bellen op een afgesproken moment om de laatste stand van zaken te bespreken met de dierenarts.

HEELKUNDE

Het operatiekwartier ligt achteraan in de kliniek en is niet toegankelijk voor het publiek. Alle geplande ingrepen worden in de voormiddag uitgevoerd.

Een niet-steriele behandelingskamer, die ook gebruikt wordt voor het voorbereiden van de operatiepatiënten, ligt centraal in de afdeling. De hospitalisatiepatiënten die een dagelijkse behandeling nodig hebben, worden hier ook verzorgd.

Naast de voorbereidingsruimte liggen twee operatiekamers.  Beide zijn uitgerust met apparatuur voor gasanesthesie en narcosebewaking.

TANDHEELKUNDE

Er is een apart kabinet voorzien voor tandheelkunde.  De dieren gaan na hun behandeling uitslapen in de hospitalisatieafdeling.

BEELDVORMING

In de centraal gelegen radiologiekamer  is er digitale radiografie,echografie en echocardiografie. Endoscopie en artroscopiegebeuren in de operatieafdeling.

LABO

De meest courante bloedonderzoeken gebeuren in huis, net als dermatologisch microscopisch onderzoek, en eerstelijns cytopathologisch onderzoek.